Prenosimo vam uspjehe i iskreno čestitamo našim članovima koji su prošli tjedan dobili su izuzetno cijenjene potvrde za svoj rad. Riječ je o gđici. Tanji Milošević, koja je primila poziv za sudjelovanje na Globalnom tjednu poduzetništva u Osijeku, te g. Berislavu Čižmeku, direktoru CBBS, konzultantsko – lobističke tvrtke iz Zagreba, za uspješno lobiranje za Grad Lepoglavu, kao prvi hrvatski grad koji je dobio status Europskog grada sporta 2015  i njihov ulazak u članstvo ACES Europe (Europski gradovi sporta) iz Bruxellesa.

Gospođica Tanja Milošević, direktorica lobističke tvrtke Taraban Lobi i potpredsjednica HDL-a, održala je predavanje o lobiranju na Global Entrepreneurship Week (GEW) koji se svake godine održava na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a na kojem je i sama diplomirala. Cilj GEW-a je osloboditi potencijale i ideje mladih ljudi oko tema koje su bitne za društvo te osnažiti globalnu kulturu koja prepoznaje poduzetništvo kao pokretača ekonomskog i socijalnog prosperiteta. Organiziran je od strane studentske udruge EWoB, a ovogodišnja tema bila je „Network To Get Work“ ili Umrežavanjem do uspjeha.

Tanja je održala predavanje pod nazivom “Profesionalno lobiranje kojim je upoznala mladu publiku s networkingom i njegovim značajem za profesionalne lobiste te predočila kako izgleda  lobiranje kao karijera. Predstavila je i opisala posao profesionalnih lobista te kako izgleda život lobista u Hrvatskoj, Bruxellesu i Washingtonu.

tanja osijek1

tanja osijek 2

tanja_osijek3

“Lobistu je potrebno deset minuta i tri stranice da mi objasni problem. Mojim pomoćnicima potrebno je tri dana i tona papirologije.”  (John F. Kennedy)

 

ACES Europe, udruženje sportskih gradova Europe sa sjedištem u Bruxellesu, koje promovira EU programe usmjerene sportu i fizičkoj aktivnosti te dodjeljuje naslov za Europski gradovi sporta, zajedno s tvrtkom CBBS, čiji je direktor gospodin Berislav Čižmek, pokrenuli su suradnju s ciljem promocije sporta i fizičke aktivnosti te nominiranja prvih hrvatskih gradova-kandidata za naslov „Europski grad sporta“ i članstvo u ACES Europe.

Na velikoj svečanosti u Europskom parlamentu 19.11. Grad Lepoglava dobio je priznanje kao prvi hrvatski grad s titulom European Town of Sport za 2015 godinu. Lepoglavi je tako pripao naslov koji će slijedeće godine nositi zajedno s Banyolesom i La Palmom del Condadom, gradovima iz Španjolske, češkim gradom Svitavy te gradom Olecko iz Poljske. Na svečanosti je naslov Europske prijestolnice sporta 2015. dodijeljen talijanskom Torinu, a g. Berislav Čižmek primio je posebno priznanje ACES-a za uspješno povezivanje i lobiranje.

Zastavu Europski grad sporta 2015. su preuzeli predstavnici Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, a svečanom činu prisustvovali su i zastupnici Europskog parlamenta Jozo Radoš, Andrej Plenković i Nino Jakovčić te hrvatski veleposlanik u Bruxellesu Mario Nobilo, a odigran je i mali nogomet u Parlamentu što možete pogledati ovdje.

Slika s dodjele BC3

EP5

 

Slika s dodjele 1

 

U ime cijelog Društva još jednom od srca čestitamo našim članovima.

Galerija

Newsletter


Recent Facebook Posts

Peter Köppl dao nam je nekoliko korisnih savjeta na temelju austrijskog iskustva kako regulirati aktivnosti lobiranja putem..

4 likes, 0 comments1 week ago

4 likes, 0 comments2 weeks ago

© Copyright 2014. Powered by WordPress