Hrvatsko društvo lobista - strukovno udruženje lobista u Hrvatskoj i regijiKorisni linkoviKontaktEnglish summary
Najave

Taraban lobi: Za istim stolom sve političke opcije za dobrobit Slavonije

(10.02.2013.)

Zagreb, 10. veljače 2013. – Slavonci iz svih pet slavonskih županija prvi su se put ujedinili i podržali vlastiti lobi – Taraban lobi! Nazvali su ga tako po tradicionalnom slavonskom kolu koje simbolizira zajedništvo. Neovisno o političkoj opciji i predizbornim kampanjama koje se zakuhavaju, na balu održanom u hotelu Sheraton Slavonci su se držali skupa. Došli su svi – političari, gospodarstvenici, liječnici, glumci, sportaši, pjevači, ministri...

Važno je brinuti se za kraj
"Cilj je spojiti tradiciju i glamur, komunicirati radišnu i uspješnu Slavoniju kroz naše naistaknutije pojedince. Ovakvim okupljanjima pokušat ćemo pokrenuti stvari i raznim projektima zajedno pokušati unaprijediti Slavoniju" – rekla je Tanja Milošević, Osječanka sa zagrebačkom adresom, inače začetnica ove ideje i profesionalna lobistica.

"Ovo su mali koraci, ali svi želimo pomoći našem kraju. Država je onoliko bogata koliko je bogat njezin najsiromašniji kraj zato, ako dignemo Slavoniju, dići ćemo i cijelu Hrvatsku" – rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Misija – brendiranje
"U ovoj priči uopće nije bitno tko je lijeva, a tko desna politička opcija, važnije je da se brinemo za svoj kraj u kojem se moraju jačati i privreda i poljoprivreda" – poručio je HDSSB-ovac i gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo.

Ovim projektom Slavonci žele potaknuti i gospodarstvo i turističku ponudu ali i brendirati svoje proizvode i tradiciju.

Podršku Slavoncima dali su predsjednik Ivo Josipović, Josip Leko predsjednik Hrvatskog sabora i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a Taraban lobiju priključuju se i bivši predsjednik Stjepan Mesić, političari Željka Antunović, Biljana Borzan, Igor Dragovan, Davor Šuker, ministar Tihomir Jakovina, Miroslav Škoro, župan Vladimir Šišljagić i brojni drugi.

"Sve političke stranke i trebaju zajedno surađivati i gledati zajedničke ciljeve. Zato je ovo odličan projekt" – smatra Miroslav Škoro naglašavajući da ovakvim organiziranim djelovanjem Slavonci pokazuju svoju političku zrelost.

A svi okupljeni Sheraton su napustili vođeni jednom mišlju - kako će okupljeni u Taraban lobi doprinijeti očuvanju identiteta Slavonije.

Autor i izvor : Lana Kovačević/VLM

Fotografije: Taraban lobi

Prijava za automatsko primanje Newsletter-a putem emaila!
 HDL baza literature

Što je lobiranje?